Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


akne u trudnoći


Autor Poruka

sanja

17.07.2002. 19:53

Poštovana doktorice,
trudna sam 3,5 mjeseca i moj problem su akne. Naime, odkad sam ostala trudna, moje lice je buknulo aknama koje sam i prije imala ali ni približno toliko kao sada. Što je još gore, akne su se pojavile i na leđima i dekolteu(manje). POstoji li nešto što bi pomoglo da se one smire ili moram ipak samo strpljivo čekati .Uz to pojavila se i pojačana dlakavost oko pupka i uzdužno o0d njega, jeli to normalno? Samo da napomenem da pijem dabroston 2x1 .Još samo da mi odgovorite kada će mi se početi formirati trbušćić (normalne sam težine) budući da se za sada ništa ne vidi osim što ja rukom osjećam maternicu nešto iznad stidne kosti? Znam, puno pitanja, ali prva trudnoća mi je.Puno hvala!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

18.07.2002. 13:13

Poštovana,
Smatram da biste trebali prestati s terapijom Dabrostonom nakon tri mjeseca trudnoće jer taj lijek služi za održavanje rane trudnoće. Što se tiče kožnih promjena u vidu akni i pojačane dlakavosti, one mogu biti posljedica hormonalnih promjena u trudnoći, te se smatraju tranzitornim (prolaznim) promjenama koje će se s vremenom povući. Mogu Vam preporućiti konzultaciju s dermatologom i redovitu njegu kod kozmetičara.