Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanja(sa 10.02.02)


Autor Poruka

Aleksandra

14.02.2002. 00:52

Postvana dr.Kupesic,


Puno Vam hvala na odgovoru mog pitanja. Pocela sam osijecati peckanje i nelagodnost, te pojacan vaginalni zuckasto-zelenkast iscjedak, koji sam imala i prije, ali ne i peckanje. Dali da ipak uzmem terapiju prema antibiogramu od prije 3 tijedna (najdelotvorniji su doksiciklin i ciprofloksacin, ali jos dojim bebu), da uzmem Geonistin ili da ponovim antibiogram sa novim brisevima. Jos bih zeljela znati sta podrazumevate sa "patoloskih rezistencija u podrucju jajnika".

Doc dr. sc. S. Kupešić

18.02.2002. 07:03

Poštovana,
Ukoliko ste u mogućnosti bilo bi najbolje ponoviti bris cerviksa i učiniti antibiogram te u slučaju identifikacije uzročnika provesti ciljanu antibiotsku terapiju koja je uvijek najefikasnija. Patološke rezistencije u području jajnika u Vašoj životnoj dobi podrazumijevaju postojanje funkcionalnih cista ili drugih dobroćudnih cista koje se precizno prikazuju uz pomoć transvaginalne ultrazvučne pretrage. Katkada upala može rezultirati ispunjenjem jajovoda koja se također mogu prikazati ultrazvučnom pretragom i govore u prilog upalnih promjena.