Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PITANJE


Autor Poruka

VANJA

03.01.2002. 17:18

Poštovana doktorice,
planiram trudnoću već 2 godine, ali za sada bez uspjeha,također mi je ustanovljena ureaplasma urealyticum koju sam liječila sumamedom, hiramicinom i fromilidom (prekinula sam ga piti zbog nuspojava), a sve antibiotike pio je i suprug. Uz navedeno kolposkopski nalaz je abnormalan te je doktorica preporučila tipizaciju virusa, a eventualno i biopsiju.
Zanima me koja bi terapija pomogla liječenju ureaplasme, da li trebam brinuti zbog lošeg nalaza kolposkopije i kako to liječiti, te mogu li se javiti kod vas u Sveti Duh radi liječenja neplodnosti? Koliko ovakvi nalazi utječu na plodnost i na razvoj bebe?

Doc dr. sc. S. Kupešić

03.01.2002. 21:16

Poštovana,
Odgovori na Vaša pitanja zahtijevali bi mnogo prostora s obzirom da su pitanja vrlo heterogena: 1. Što se tiče liječenja neplodnosti svakako
ste dobrodošli na Odjel za neplodnost Klinike za ginekologiju OB Sveti Duh, uz prethodnu narudžbu na tel 37 12 109. Tamo će se otkriti uzrok neplodnosti i sugerirati Vam način daljnje obrade i liječenja Vaših problema. 2. Što se tiče Ureaplasme, ovom terapijom koju ste koristili vrlo vjerojatno ste iskorijenili ovaj infekt, a odgovor na to Vam može isključivo dati ponavljanje brisa cerviksa, 3. Zbog odstupanja u nalazu kolposkopije svakako bi trebalo učiniti identifikaciju i tipizaciju HPV (humanog papiloma virusa) kako bi se odredile smjernice Vašeg liječenja, 4. Nejasno je pitanje o utjecaju neplodnosti na razvoj bebe: liječenje neplodnosti se provodi sa svrhom postizanja trudnoće,a djeca rođena nakon ovakovih terapeutskih postupaka, stimulacija, pomognute oplodnje nemaju povćenih rizika, prirođenih anomalija ili drugih odstupanja u odnosu na drugu djecu.