Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

mira

01.03.2002. 23:37

Nakon poroda imala sam dvije upale desne dojke zbog zastoja mlijeka,nakon kojih sam uspjesno nastavila dojiti. Prije 15 godina (u srednjoj skoli )imala sam upalu lijeve dojke, mastitis, koji je izlijecen kirurskim zahvatom. Sada, kad moja beba ima 15 mjeseci i jos uvijek sise mlijeko, opet je doslo do upale. Lijecnik opce prakse prepisao mi je Ceporex 2 x dnevno po 2 kapsule od 500mg, 8 dana. Nisam imala problema sa izlucivanjem mlijeka niti sam osjetila da su mi se grudi napunile mlijekom kao u prethodna dva puta. Znaci li to da je opet buknula zlijezda bez obzira na dojenje,ili je to usko vezano? Koliko su ti antibiotici dobri za mene i moje dijete, da li da prestanem dojiti?
Koje preglede bih trebala obaviti, sada ili kad prestanem s dojenjem,kojem specijalistu se trebam javiti? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Doc dr. sc. S. Kupešić

03.03.2002. 16:54

Poštovana,
Terapija koja Vam je određena je pravilno odabrana i ukoliko ste stimulirani da nastavite s dojenjem, ona neće nepovoljno utjecati na laktaciju i na Vašu bebu. S obzirom na opetovane mastitise preporučila bih Vam kontrolu kod liječnika koji je specijaliziran za bolesti dojke (ovim se problemom najčešće bave radiolozi koji rade ultrazvučnu i RTG dijagnostiku, te ultrazvučno vođene biopsije u slučaju potrebe), kao i onkolozi sa subspecijalizacijom u ovom području. Jedan od najcijenjenih privatnih centara za probleme dojke je Poliklinika Eljuga u Bukovačkoj ulici u kojoj možete napraviti cjelovitu obradu dojke, kao i Zavod za radiologiju Nove bolnice u Dubravi, Institut za tumore, kao i Bolnica Merkur. Pomoć možete potražiti odmah ukoliko ne dođe do saniranja problema, a zasigurno kada prestanete dojiti. Puno sreće.