Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

Maja

16.06.2002. 01:34

Poštovana Doc.dr.sc.Kupešić molila bi Vaše cijenjeno mišljenje.Zadnje 4 godine rabila sam Kliogest,Activelle i flastere.Sa prva dva preparata imala sam sukrvicu u pojedine vremenske periode.Sada rabim Livial 2,5 mg od veljače ove godine i nemam tih problema ali jutarnje znojenje nikako da prođe.Drugo pitanje bolnica Sv.Duh da li je među boljim opcijama za operaciju mioma na maternici.Unaprijed zahvalna.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

16.06.2002. 07:47

Poštovana,
Livial je vrlo pogodan za prevenciju osteoporotičkih promjena, a smatra se i da je kardioprotektivan, no na žalost ne otklanja perimenopauzalne tegobe poput znojenja, valunga i sl. Tako da ćete u slučaju izrazitih akutnih menopauzalnih tegoba možda morati potražiti drugo rješenje.
Što se tiče mioma na maternici njihova terapija ovisi o veličini, lokaciji i opsegu subjektivnih smetnji pacijentice te se može planirati enukleacija mioma putem minimalno invazivnog zahvata ili klasične operacije, a u slučaju starije generativne dobi i završene funkcije rađanja kirurg i pacijentica se mogu odlučiti za odstranjenje maternice.
Mislim da s punim povjerenjem možete uputiti Vašu kćerku u bolnicu Sveti Duh.