Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

Jelena

07.11.2001. 11:41

Pozdrav!
Imam troipogodisnju kcer koju sam dojila sedam meseci. Sa tim nije bilo problema. Medjutim, vec duze vreme primecujem na sitnim zlezdicama kod bradavica neto nalik na bubuljicu iz cega se moze itisnuti gusti beli iscedak u sasvim maloj kolicini, kao iz bubuljice. Ranije sam i iz bradavice mogla icediti po koju kap zuckastog mleka, nalik na kolostrum. Pre godinu dana obavila sam ultrazvucni pregled dojki i receno mi je da je sve u redu i dace to proci. Ipak me zanima zbog cega se ovo javlja i smem li istiskivati makar i radi provere.
Unapred hvala!
Jelena

Doc dr. sc. S. Kupešić

09.11.2001. 15:47

Poštovana gospođo Jelena,
Ukoliko se javlja iscjedak na dojku, to je razlog da se učini ne samo klinički i ultrazvučni pregled dojki, već da se odredi i razina hormona prolaktina u serumu koji je nerijedak uzrok galaktoreje. Ukoliko se potvrdi ovakav nalaz tada se u ovisnosti o razini ovog hormona ordinira terapija Bromokriptinom koji najčešće brzo i efikasno rješava problem hiperprokatinemije. ukoliko se pak radi o izrazito povećanoj razini prolaktina poseže se za dodatnim pretragama (rentgenogram ili CT glave) kako bi se isljučilo postojanje makroadenoma hipofize (moždanog privjeska).