Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mirena


Autor Poruka

binga

07.11.2001. 13:07

Molim Vaše mišljenje o spirali po imenu Mirena. S obzirom da imam dosta obilne menstruacije ne bih se usudila staviti običnu spiralu. Za Mirenu sam čitala kako čak i smanjuje menstrualna krvarenja.Moj ginekolog nema pretjeranog iskustva s tom spiralom pa mi ju nije mogao preporučiti.Hvala!

Doc dr. sc. S. Kupešić

09.11.2001. 15:43

Poštovana,
Iskustva s Mirenom izrazito su pohvalna, jer ova vrsta intrauterine kontracepcije smanjuje opseg menstruacijskih krvarenja i može se preporučiti kod pacijentica s obilnim menstruacijama. Ipak, prije postavljanja intrauterinog uloška treba učiniti Papa nalaz i cervikalni obrisak kako bi se isključilo postojanje upale, te ultrazvučni pregled kako bi se isključilo postojanje intrauterine patologije, poput mioma submukozne lokacije koji može uvjetovati dislokaciju spirale pa i njenu spontanu ekspulziju (izbacivanje). Također se relativnom kontraindikacijom smatra i prethodna izvanmaternična trudnoća.