Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje za ginekologa! Zabrinuta!


Autor Poruka

petra.petra

18.12.2019. 21:45

Poštovani doktore,
Moram na početku da kažem da mi je jako neugodno i da se ne osećam prijatno, pre svega zbog svojih godina i trenutnih dešavanja. Naime, relativno skoro sam imala pri sexualni odnos, i ako imam malo više godina, nego kada se inače stupa u sexualne odnose.
Problem je sledeći- ako zanemarim prvi odnos gde je bilo jako mnogo krvi u toku samog odnosa + još 5 dana sam krvarila i jakog bola koji sam tad osetila. Drugi put je bilo krvi i blagi bol. Međutim, to krvarenje se pri svakom odnosu nastavlja, uvek je prisutno, ne mnogo ali tu je. Ali, ono što mene jakooo brine je to što tokom odnosa ne osećam ništa. Baš ništa. Nikakvu prijatnost, ništa. Ne osećam ništa!!! Šta nije u redu? Da li ja nisam zdrava žena ili normalana?
Ta situacija me jako frustrira. Šta može da bude uzrok tome? Ima li kod takvih stanja pomoći? Šta se dešava sa mnom?
Oprostite na opširnost posta.
Zahvaljujem unapred.

Ivo Balenović, dr. med.

19.12.2019. 10:15

Poštovana, razlog opisanom stanju je kompleksan i može se podijeliti na emocionalne i fizičke uzroke. Emocionalni razlozi koji utječu na spolne odnosne uključuju probleme među partnerima ili probleme koji su prisutni u samo jednog partnera (depresija, osjećaj krivnje, seksualna trauma u prošlosti). Fizički razlozi uključuju lijekove (alkohol, nikotin, narkotike, antihipertenzive, antihistaminike), bolesti (dijabetična neuropatija, multipla skleroza) i endokrinološke poremećaje. Smanjena seksualna želja, odnosno smanjen libido, može biti uzrokovan niskim estrogenom, a jedan je od češćih razloga depresija.

petra.petra

19.12.2019. 21:45

Hvala Vam na odgovoru.
Ali, ja nemam ni jedan od ovih problema. Ne uzimam nikakve lekove, ne konzumiram alkohol, narkotike...nemam bolesti koje ste naveli...
Šta više, libido mi je jako dobar... Ne znam šta da radim. Isfrustrirana sam kao žena. Da li ovaj problem može da se reši? Kome da se obratim za pomoć? Odakle da krenem? Očajna sam!!!!
Bila bih Vam zahvalna da me uputite šta da radim, da mi date neke smernice...
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

20.12.2019. 09:35

Prvo morate otvoreno razgovarati sa partnerom, a mislim da bi i savjet psihologa dobro došao (za početak)

natalius

20.12.2019. 09:35

Postovani,
Dali se iskljucuje svaka mogucnost trudnoce ako nakon zadnjeg spolnog odnosa, usljedile su 4 menstruacije? Dali je moguce da su sve 4 bile lazne? Unatoc tome su radjena vise testova na trudnoci i svi su pokazali jednu crticu (kontrolnu) tj negativno?

Hvala puno. LP

Ivo Balenović, dr. med.

20.12.2019. 11:20

Poštovana, trudnoća je isključena sa 100% sigurnošću.