Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Polipi


Autor Poruka

Veselka

02.11.2001. 19:27

Imam 38 godina, jedno dijete, dvije vanmaternične trudnoće, kod prve vanmaternične trudnoće mi je odstranjen lijevi jajnik. Nedavno mi je otkrivena ranica, polipi i korozija na vratu maternice. Već par mjeseci doktorica mi provodi terapiju toalete ali me sve jače boli i povremeno mi se javlja sukrvica i duža krvarenja. Zanima me rizik odstranjenja maternice i jajnika. Unaprijed zahvalna! Veselka

Doc dr. sc. S. Kupešić

04.11.2001. 15:04

Poštovana gospođo Veselka,
Polipi nisu razlogom da se razmišlja o odstranjenju maternice i preostalog jajnika. Veoma je važno definirati da li su polipi porijeklom iz maternične šupljine ili oni potiču iz cervikalnog kanala. Da li su polipi prethodno odstranjeni kiretažom ili se je učinio histeroskopski zahvat? Da li imate rezultate Papa nalaza, te da li postoji infekcija kojoj se zna uzrok (virusna infekcija, HPV ili sl)? Da li postoji udružena patologija maternice (npr. miomi) i/ili jajnika (npr. cista)?. Sva ova pitanja od neprovcjenjive su važnosti za planiranje daljnjeg postupka i liječenje.