Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


poremećaj u ciklusu


Autor Poruka

Vanč2

29.10.2019. 13:10

Poštovani,
moja priča je slijedeća. Nakon cijelog života urednih i redovitih ciklusa (31 dan), dva prirodna poroda i jedan spontani s kiretažom (u 12.tj., u 4. mjesecu ove godine), opet radimo na trudnoći. Sva tri puta do sada smo uspjeli od prve. Ovaj puta već četvrti mjesec ne uspijevamo. S time da mi menstruacije više nisu tako redovite (33-35 dana), zna se pojaviti neko blago rozo krvarenje pa onda dva tri dana ništa, tek tada nešto više krvarenja. Oskudno za razliku od prije. Prošli mjesec sam čak koristila i trakice za ovulaciju, koje su ovulaciju pokazale i prema njima smo djelovali, ali ništa sad
Radila sam sistematski (pregled, papa, uzv, brisevi) u 7 mjesecu i sve je bilo u redu, osim što imam jednu malu cistu na jajniku koju već dvije ili tri godine kontroliram - ista je.
Imam 35 godina.
Nadam se što skorijem odgovoru jer me hvata panika, što se to dešava sad
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

29.10.2019. 20:00

Poštovana, ne dešava se trudnoća uvijek iz prve. Četiri mjeseca ne predstavljaju ništa. I dalje pratite ovulaciju i prema tome planirajte odnose. Ukoliko do trudnoće ne dođe nakon godine dana redovnih odnosa, počinje se sa obradom. Prvi korak je izrada spermiograma. Za sada samo nastavite s redovnim odnosima u vrijeme oko ovulacije. Neće biti potrebe za obradu neplodnosti.