Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prekid Medazol terapije


Autor Poruka

Stella T

14.03.2022. 13:25

Postovani,
trebam savjet. Nakon više godina urednih papa nalaza, zadnji nalaz je pokazao prisustvo Gardnerelle v. Ginekolog mi je prepisao Medazol 5dana oralno i 10 dana vaginalno. Nakon 4 dana paralelne terapije, počela sam imati intenzivne simptome pečenja sluznice rodnice, uz pritisak i osjećaj pečenja pri mokrenju. Pretpostavljam da je u pitanju Candida. Nakon 5-tog dana Medazol terapije, prekinula sam s korištenjem iste jer su simptomi postajali sve gori. Ginekolog mi je tada prepisao Geonistin vaginalete paralelno s ostatkom Medazola no pri pokušaju korištenja Geonistina, peklo me još više. Kako bih umirila sluznicu i potencijalnu candidu, koristila sam Acidosalus vaginalete 7 dana no nije pomoglo značajno. I dalje osjećam osjetljivost i peče me sluznica. Kupila sam Canesten vaginalete (3dana) a nakon toga planiram koristiti 7 dana Lactogyn za obnovu vaginalne flore. Urinokultura nalaz uredan. Moje pitanje jest - da li se slazete s navedenim pristupom (samo)liječenja? Takodjer, obzirom na prekid Medazol terapije nakon 5 dana, smatrate li da je ista i dalje prisutna (sada i otporna na antibiotik) ili je trajanje terapije bilo dovoljno obzirom na intenzitet iste (oralno i vaginalno)? Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

14.03.2022. 13:56

Poštovana, obzirom na nuspojave niste pogriješili prekidom terapije. Nakon 4 dana terapije upala bi trebala biti izliječena.

IBS_H

12.04.2022. 11:35

Poštovani,

zbog utvrđenog stupnja čistoće 2 i gardnerelle vaginalis u papi, primjećene su rekativne promjene povezane s upalom te sam dobila 10 vaginaleta Medazol.
Iskoristila sam ih 8, te me zanima mogu li prekinuti s terapijom budući da nisam imala nikakvih simptoma ni prije terapije, a trenutno sam u plodnim danima i radili bi smo na bebi happy

Hvala.
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

12.04.2022. 14:10

Poštovana, možete prekinuti terapiju.