Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pretrage


Autor Poruka

Sandra

13.04.2002. 19:03

Postovana !

Obzirom da mi od Cilesta jako ispada kosa, provjereno da je od toga jer mi nakon 5 tjedana neuzimanja prestane ispadati u potpunosti, koje bi hormone trebala provjeriti nakon jednomjesecne pauze? Naime, ginekolog mi je rekao da ako mi od Cilesta ispada kosa da ce mi se pri primjeni bilo kojih tableta ista stvar desavati. Napominjem, da osim ispadanja kose, nemam nikakovih drugih problema, poput dlakavosti, povecanja tezine i sl., a svi krvni testovi su mi u redu.

Obzirom da mi ne zeli dati uputnicu jer smatra da je to suvisno, morat cu platiti pretragu, pa me zanima koje hormone je nuzno provjeriti da bi se vidjelo da li mogu koristiti kontracepcijske tablete ili ne, te da li je moguce temeljem tih rezultata odluciti koje bi mozda bolje meni odgovarale?

Unaprijed hvala!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

14.04.2002. 08:19

Poštovana,
Hormonska analiza, nažalost, neće odgovoriti na pitanje koji bi Vam oralni kontraceptivn najbolje odgovarao i ne bi uzrokovao nus-pojavu poput opadanja kose. Može se pokušati s primjenom nekog drugog kontraceptiva, te ako su Vam laboratorijske pretrage u granicama normale (kompletna krvna slika, hepatogram, koagulogram,...) razmislite o primjeni Trinovuma ili Triquilara i sl.