Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Preuranjena menstruacija ili implementacijsko krvarenje?


Autor Poruka

corleoneapolonia

18.03.2013. 23:20

Poštovani,
prošli sam mjesec imala svoj prvi spolni odnos i to na zadnji dan menstruacije. Menstruacije su mi inače redovite i prošlu sam imala 22.2., Traju 5 dana. Nakon prvog spolnog odnosa imala sam spolni odnos još nekoliko puta tijekom ovog mjeseca. Svaki smo put koristili kondome. No, danas sam počela lagano krvariti, premda nisam imala nikakvih predmenstrualnih simptoma koje uobičajeno imam. Prema izračunu, trebala sam dobiti najranije 22.3., a najkanije 24.3., što znači da mi je uranila 4-6 dana.
Na raznim sam forumuma čitala kako to može biti jedan od prvih znakova trudnoće(krvarenje prije očekivane menstruacije iliti implementacijsko krvarenje). No također sam pročitala i kako se nakon prvog spolnog odnosa ciklus može poremetiti pa me zanima je li to istina? Postoji li mogućnost da mi se ciklus jednostavno poremetio i zato sam dobila ranije ili se pak trebam bojati onog prvog(implementacijsko krvarenje=trudnoća)?
Puno Vam hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.03.2013. 09:55

Poštovana, imate menstruaciju, to što nije bolna vjerovatno je odraz anovulacijskog ciklusa ovaj mjesec. Ne radi se o nikakvoj trudnoći ni implantacijskom krvarenju.

Annabela

04.12.2013. 00:05

Poštovani,
moja situacija je sljedeća: Imam bebu od nepuna 3 mjeseca i prije 4 dana dobila sam lagano krvarenje, točnije smeđi iscjedak koji je bio prilično oskudan, jučer najizraženiji, a danas već dosta slabiji, svjetlije boje, popraćen bolovima jako sličnim menstrualnim. Prije nekih mjesec dana bila sam kod ginekologa koji je ustanovio da su jajnici u stanju mirovanja i da je to tipična pojava kod dojenja (bebu hranim jedino dojenjem), te da su mikrocistični (prije nisu bili), ali da to nije ništa strašno i da je to relativno česta pojava. Ovo mi je drugo dijete, prvo sam isto dojila preko godinu dana i već treći, ako ne i drugi mjesec nakon poroda, dobila sam mjesečnicu koja je bila normalnog intenziteta, znači kao i prije trudnoće. Isto sam pomislila i ovaj put, pogotovo zbog "menstrualnih" bolova, ali me jako buni taj iscjedak, jer takvu "mjesečnicu" nikad nisam imala. S mužem sam imala nezaštićeni odnos prije 10-ak dana (ili manje) i zanima me, mogu li ovo biti znakovi trudnoće, tj. implementacijskog krvarenja? Dosad sam imala dvije uspješne trudnoće i dva spontana pobačaja, ali nijednom nisam imala impl. krvarenje. Spontani su bili jedan za drugim u razmaku / mjeseci, između dvije uspješne trudnoće, a kako sam vrlo brzo nakon drugog spontanog ostala trudna, zbog sumnji na neki virus ili bakteriju radila sam sve pretrage, uključujući i TORCH, i svi nalazi su bili uredni. Može li ipak biti riječ o nekoj upali (iako nikad nisam imala problema s tim), ili ipak o mjesečnici? A, ako mogu sumnjati na trudnoću, je li prerano za napraviti test? Jako sam zbunjena i zabrinuta pa Vas molim, pomagajte!! Hvala.

Annabela

04.12.2013. 00:25

Ne znam koliko je važno, ali zaboravila sam navesti, imam 31. godinu.

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.12.2013. 11:00

Mislim da se ne radi o trudnoći. Radi se o probojnom krvarenju jer je sluznica endometrija tanka i jajnici u fazi morovanja.
Ne trebate brinuti.

Annabela

05.12.2013. 21:40

Poštovani,
možete li mi reći koliko dugo traje takvo krvarenje? Meni evo traje već 6. dan i dosta je oskudno, a osim smeđeg iscjetka javlja se i crvenkasti, popraćeno blažim "menstrualnim" bolovima, pogotovo ako se dosta krećem. Može li se ovo smatrati mjesečnicom? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.12.2013. 22:35

Može zrajati još nekoliko dana. Mislim da se ne radi o menstruaciji.

arctic_monkeys

01.03.2021. 09:25

Poštovani,
imam cikluse 28 dana, danas mi je 26-ti dan ciklusa i ujutro sam imala lagano, rozo krvarenje kod brisanja. Kasnije se nije pojavilo. S obzirom da suprug i ja radimo na bebi, ovo mi je čudno. Da li je moguće da je riječ o impantacijskom krvarenju ili je to početak menstuacije? Kad bi bilo moguće napraviti test?

Ivo Balenović, dr. med.

01.03.2021. 21:25

Poštovana, možete sutra, s prvim jutarnjim urinom uraditi test.