Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PRIJEVOZ PRIJE I POSLIJE IVF


Autor Poruka

dinky

26.03.2002. 21:06

Iz Dubrovnika smo i do sada dok smo obavljali pripreme pred IVF u Zagreb smo putovali autom.To je bilo najzgodnije obzirom da je i na putnim nalozima kao prijevozno sredstvo odreden autobus.Od HZZO smo uvijek uredno dobili povrat troskova u protuvrijednosti iznosa autobusne karte.
Sada kad primam injekcije gonala F ,stavljam vaginalete,a u Zagrebu moram biti sedmi dan ciklusa, pitam se da li imam pravo na prijevoz avionom.
Obzirom da je od Dubrovnika do Zagreba oko700 km sto ponekad znaci i do deset sati voznje autom,a autobusom i dvanaest,smatram da ce mi biti i jako nezgodno ,a i naporno.Osobito se bojim toliko dugo putovati nakon transfera,kad cu takoder morati stavljati vaginalete.....Mislim da mi u autu ili autobusu tolike sate putujuci to nece biti lako izvedivo.
Koliko truckanje u autu oko deset sati,par dana nakon transfera moze imati nezeljenih poslijedica i mislite li da je za ovakvu razdaljinu avion ipak najadekvatnije rijesenje prijevoza.
Nikada to nisam koristila, ali da li sada mogu traziti prijevoz avionom od svog ginekologa?

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

01.04.2002. 14:48

Poštovana,
Nisam upućena da li će Zavod biti spreman refundirati Vam troškove za avionsku kartu za prijevoz nakon IVF postupka, te ćete se o tome morati informirati izravno kod HZZO-a ili kod nadležnog ginekologa u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. U idealnim uvjetima bilo bi poželjno ostati tijekom tri dana nakon učinjenog embrio transfera u mjestu gdje je učinjen zahvat, no najviše radi psihičke sigurnosti i smirenja.