Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem


Autor Poruka

elena

29.07.2002. 07:36

od prije par dana na lijevoj dojci sam osjetila bolno mjesto tj,vise prema grudnom kosu.Bol je samo na dodir , pokusala sam na vise nacina da dodirom pregledam sama da li postoji cvoric no nisam nista pronasla.Taj bol se vise odrazava negdje u dubini izmedju rebara, pritiskom na to mjesto osjecam bol u ledjnoj lopatici. Imam 35 godina i dvoje rodjene djece.Molim Vas da mi odgovorite da li je u pitanju dojka ili sto drugo. Veoma sam zabrinuta . S postovanjem Elena

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

29.07.2002. 13:43

Poštovana,

Prema Vašem opisu teško je naslutiti radi li se o boli u dojci ili u interkostalnom prostoru (između rebara) koja može potjecti od istegnuća međurebrenih mišića, ili banalnijeg uzroka poput izlaganja propuhu. No, kako ne biste predvidjeli i neke ozbiljnije uzroke boli uputno bi bilo javiti se nadređenom liječniku koji će Vas uputiti na daljnje pretrage bez kojih nije moguće odrediti uzok boli. Ove pretrage mogu uključivati i isključivanje bolesti dojke (UZV, RTG-mamografija).