Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta


Autor Poruka

dorotea

20.12.2001. 11:19

Poštovana doktorice Kupešić,
trudna sam 13 tjedana i nosim blizance.Sa trudnoćom je sve OK.Moj liječnik kaže da nema potre uzimati Kalcij ili Folik plus. Međutim ja sam Folik uzela sama u apoteci i pila ga ova tri mjeseca jer su mi to savjetovale druge trudnice.

U jednom Vašoj poruci pročitala sam da je kod Vas praksa da se nakon Folika nakon 12 tjedana trudnoće uzima Prenatal ili Pregnavit dražeje.
Da li bi mi preporučili da ih i ja uzimam i da prestanem sa Folikom.
Puno hvala

Doc dr. sc. S. Kupešić

20.12.2001. 19:00

Poštovana,
Preventivna primjena Folica je rezervirana za prvo tromjesečje sa svrhom zaštite od defekata neuralne cijevi i mislim da je dobro da ste primjenili ovu terapiju, jer se ona savjetuje u svim zapadno europskim zemljama sa istom namjenom. Naše iskustvo je takvo da naročito u trudnica koje nose višeplodnu trudnoću posebnu pažnju poklanjamo suplemenatacijskim vitaminskim preparatima i dodatku željeza, s obzirom na pojačane potrebe tijekom ovakovih trundoća. U tom smislu mislim da Vam multivitaminski preparati poput Pregnavita ili Prenatala mogu dodatno koristiti. Puno sreće u daljnjem tijeku Vaše trudnoće.