Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem!


Autor Poruka

Iva

10.02.2002. 17:12

Postovana dr. Kupesic,
javljam se u vezi problema koji me prati vec 6 mj.Pocelo je sa pecenjem u rodnici i bijelim vodenastim iscjetkom bez mirisa. Ginekolog je dg Candidu te sam koristila Canesten. No nakon terapije nije bilo poboljsanja. Nakon ponovnog pregleda dg je bila Trichomonas, terapija je bila Medazol vaginalete i tablete (i partner). Ni nakon te terapije nije mi bilo bolje, pa je ponovljena ista. Ginekolog je rekao da nema nekih vecih znakova upale i da sve uzgleda u redu. Od ponovljene terapije imala sam osjecaj da mi je jos losije.Pecenje se pojacalo, jedva sam normalno sjedila, nisam mogla nositi traperice, a spolni odnosi su postali bolni. Jos je postojao iscjedak bijele do zuckaste boje, bez mirisa. Posjetila sam drugog ginekologa koji je isto rekao da se radi samo o blagoj upali te napravio Papa test (koji je bio u redu). Dao mi je Dalacin vag. kremu. Za vrijeme koristenja kreme bilo mi je malo bolje ali po prestanku sve se vratilo.Tada se osjecaj pecenja pojavio i u uretri, uz bol u zdjelici i cesta mokrenja. Otisla sam internistu. Rtg nalaz bio je u redu, uzet je bris uretre na Chlamydiu koji je bio pozitivan. Koristila sam Hyramicin kapsule 10 dana (i partner). Kontrolni bris je bio negativan. U to vrijeme pecenje je uglavnom prestalo, isto kao i problemi sa mjehurom, ali ostao je blagi iscjedak i bolni odnosi. Uzet mi je bris na Mycoplasmae (negativan je), te bakterije. Sada je izoliran Enterococcus iz brisa cerviksa. Pijem Sumamed 3d i Nolicin 10d, te Betadine vag. svaki drugi dan kroz 12 dana. Sada, u sred te terapije ponovno se pojavilo "staro" izrazito pecenje.
Napominjem da imam stalnog partnera 3 god. i da kao zastitu koristimo kondom.
Molim vas za misljenje i savjet. Puno hvala!

Doc dr. sc. S. Kupešić

10.02.2002. 22:28

Poštovana,
U Vašem se slučaju radi o kroničnoj upali uzrokovanoj mješanom infekcijom. Najveće posljedice ostavlja dugo neprepoznata klamidijska infekcija koja osim pečenja i žarenja koje opisujete može uvjetovati neprohodnost jajovoda i posljedičnu neplodnost. Svakako bih savjetovala ponoviti bris cerviksa na klamidiju i ostale uzročnike tri do četiri tjedna nakon završetka primjene antibiotika. Nadam se da je Vaš partner potrošio istovjetnu antibiotsku terapiju i vrlo je odgovorno da se cijelo vrijeme štitite prezervativom.