Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problemi


Autor Poruka

Aleksandra

09.02.2002. 20:43

Postovana dr.Kupesic,


Osjetila sam mala natecenost(3 mjeseca unatrag na sto je ginekolog rekao da pipam jajnik jer sam mrsava), a uz to osjecam i bol u predelu desnog jajnika. Bol nekad ide sve do bubrega navise, do unutrasnje strane desnog bedra:bol se nekad izgubi za kratko, podnosljiva je tako da sam se vec naviknula na nju. Ponekad osjetim bol i oko pupka. Uradila sam Papa test, cervikalni i vaginalni brisevi, nalazi su dobri, osim neku slabu inflamaciju za koju ginekolog mi je rekao da se cak ne mora ni tretirati. Ultrazvuk je pokazao retrogradni izljev bistre tjecnosti, ultrazvucni pregled je ponovljen za 1 tjedan, tjecnost je jos prisutna, ali u manjim kolicinama (receno mi je da potice, vjerovatno, od prsnuce neke folikularne ciste). Rodila sam prije 5 mjeseca, uterus je normalan, u normalnim dimenzijama, endometrijum takodje dobar, menstruacija je redovna i normalna, kao i pred trudnoce. Molim Vase misljenje.Unaprijed, hvala.

Doc dr. sc. S. Kupešić

10.02.2002. 22:34

Poštovana,
S obzirom da ste rodili prije pet mjeseci, da se iza maternice ultrazvukom prikaže manja količina slobodne tekućine, te ukoliko se ne prikazuje patoloških rezistencija u području jajnika da se doista radi o rupturi manje folikularne ciste koja je posljedica ponovnog "buđenja" funkcije jajnika nakon trudnoće i poroda. Ukoliko će bolnost potrajati pretpostavljam da će Vaš ginekolog učiniti kontrolni ultrazvuk i ev. dodatne pretrage.