Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


progesteron


Autor Poruka

Milena

03.06.2002. 20:26

Postovana doktorice Kupesic,
22 dan ciklusa vadila sam progesteron. Nalaz je iznosio 1,26. Prije toga sam 20 dan ciklusa radila PAPA test i od tada imam lagano krvarenje. Molim Vas da mi objasnite sto znaci nalaz progesterona i da li je normalno krvarenje koje mi se javilo nakon PAPA testa.
Hvala

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

04.06.2002. 15:35

Poštovana,
Nalaz progesterona govori u prilog anovulacijskog ciklusa. Što se tiče sukrvice nakon uzimanja Papa testa ona se može javiti kod stanovitog broja pacijentica, češće ukoliko postoje lezije na grliću (eritroplakija, ranica). Savjetovala bih da se prilikom narednog pregleda ili konzultacije kod liječnika učini detaljna inspekcija materničnog grlića i isključi postojanje bilo kakvih promjena upalne geneze.

Milena

04.06.2002. 21:52

Postovana doktorice Kupesic,
molim Vas da mi objasnite sto znaci anovulacijski ciklus. Postoji li ovulacija i mogucnost za trudnocu?
Hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

15.06.2002. 09:22

Poštovana,
Anovulacijski ciklus znači da nema ovulacije, koja je nužna za nastup trudnoće. Prema tome, ukoliko su ciklusi anovulacijski ne može doći do zanošenja, te se takvo stanje smatra uzrokom neplodnosti, te se u slučaju zadovoljavajućeg hormonskog statusa može uspješno tretirati stimulacijom ovulacije lijekovima.