Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


provera


Autor Poruka

Mirjana

08.02.2002. 15:59

Svakih 40 dana pijem provera tbl.od 5mg 2x1 deset dana.Nakon toga u roku od 3-5 dana dobijem menstruaciju.Otprilike godinu dana uzimam ovu hormonalnu terapiju.Nalazim se u perimenopauzi(45 god.).
Prethodno sam uzimala Endometril 4mj,i Danoval cca 12 mj da bi suprimirala ciklus jer sam operirana zbog endometriose i to 90 god.prvi put i 99 god,po drugi put.Nakon toga se zaredala ova raznovrsna hormonalna terapija.Redovito sam na UZ kontroli zbog eventualnog rasta endometrioticne ciste.Zanima me vase misljenje o ovako produzenoj Provera terapiji.
Zahvaljujem mirjana

Doc dr. sc. S. Kupešić

10.02.2002. 22:54

Poštovana,
Ukoliko dobro podnosite progestagensku terapiju, mislim da je Provera dobar odabir u Vašoj životnoj dobi s obzirom da ste operativno tretirali endometriozu. Dokle imate menstruacijska krvarenja na gestagene savjetuje se trošiti ovu vrstu terapije u drugoj fazi ciklusa, uz napomenu da treba redovito kontrolirati laboratorijske parametre i učiniti pregled dojki.