Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prvi put...


Autor Poruka

lidija

03.03.2002. 23:04

Poštovana doktorice Kupešić,

imam 22 godine i vec sam vise od pola godine sa svojim dečkom.Još nismo spavali skupa,ponajprije zbog mog pretjeranog straha od boli prvog puta,trudnoće i sl.Vec duže vrijeme kao "nadomjestak" on mi je gurao prst,sto je ispocetka bilo neugodno(jer nisam bila totalno opuštena),ali s vremenom je postalo jako lijepo.Stvar je u tome sto smo nedavno pokušali pravu penetraciju,ali na sam dodir užasno me je pocelo boljeti,osjetila sam kako mi se unutra mišići koče,tako da do istog nije ni doslo.On je strpljiv,i predložio mi je da i ovo činimo postupno,kao i s prstom,da me sto manje boli.Mene osobno frustrira i zbunjuje ta moja zakočenost,jer stvarno imam želju,ali kao da me tijelo" ne sluša".Stoga,htjela sam vas pitati da li postoje (osim alkohola) nekakvi relaksatori mišića,koji bi mi malo "pomogli"prvi puta i odgnali strah?

unaprijed zahvaljujem na odgovoru,i pohvaljujem ovaj način rješavanja problema koji nas muče-

Doc. dr. sc. S. Kupesic

04.03.2002. 13:12

Poštovana Lidija,
Moram Vas informirati da je bolnost pri prvom spolnom odnosu do određene mjere normalna jer tom prilikom dolazi do puknuća djevičnjaka (himena). Ukoliko Vas pokušaj penetracije neizdrživo boli, odnosno kako to Vi opisujete "tjelo Vam se grči", savjetovala bih Vam da ga poslušate. Ono Vam očigledno govori da se Vi još ne osjećate dovoljno spremni za taj čin predavanja iako tvrdite da imate želju i da Vam ta zakočenost smeta. Preporučila bih Vam da o svemu još dobro razmislite i sa slobodom o tome razgovarate s partnerom. Ukoliko problem i nadalje bude prisutan obratite se područnom liječniku ginekologu kako bi Vam odredio optimalan vid kontracepcije i na taj način spriječio strah od neželjene trudnoće kao mogućeg uzročnika Vaših tegoba.