Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hormoni


Autor Poruka

ket

04.03.2002. 02:10

Pošovana dr,lijepo Vas molim ako mi možete odgovoriti na pitanje.Prije 5 mjeseci mama je imala operaciju gdje su odstranjeni jajnici i maternica,zahvat je prošao uredno ,pregledi su uredni ali stalno se žali da je rez boli,a s lijeve strane gdje bi se trebao nalaziti jajnik da je "peče",s vremena na vrijema je boli glava,a noću se znoji .Isto tako primjetila sam promjene u ponašanju ,nervozna je iako prije nikad nije bila.Ima 47 godina.Molim Vas da mi kažete da li postoji neki preparat na biljnoj bazi koji bi pomogao da to sve prebrodi,da li su nužno potreni hormoni i kakvo je Vaše osobno mišljenje o terapiji na osnovu dijagnoze?Unaprijed hvala!

Doc. dr. sc. S. Kupesic

04.03.2002. 13:03

Poštovana,
S obzirom na operativni zahvat kojim je odstranjena maternica i oba jajnika te zbog subjektivnih smetnji Vaše mame preporučila bih dogovor s nadležnim liječnikom radi planiranja hormonskog nadomjesnog liječenja. Bilo bi preporučljivo učiniti sistematski pregled koji uključuje kompletnu krvnu sliku, sedimentaciju, šećer u krvi, hepatogram, koagulogram, urin sa sedimentom, pregled dojki s mamografijom i ultrazvukom. Nakon predočenja nalaza, liječnik će Vašoj majci dati detaljne upute o terapiji.