Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prvi spolni odnos


Autor Poruka

07.10.2020. 19:30

Srdačan pozdrav!
Prije nekoliko dana imala sam svoj prvi spolni odnos koji je ujedno bio na posljednji dan mjesečnice. Tijekom odnosa pojavljivala se očekivana i uobičajena bol i krvarenje, međutim, ono što mene sada malo sekira jest to što mi je dva dana nakon odnosa tijekom jutarnje nužde procurila krv, to se ponovilo navečer; količinski manje i sutradan ujutro i tijekom noći kad sam išla na toalet. U tih par puta krvarenje je bilo par puta vrlo malo i par puta da popuni uložak. Zanima me ima li razloga za brigu? Čekam termin za ginekologa alibu međuvremenu htjela bih dobiti kakav odgovor!
Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

08.10.2020. 10:55

Poštovana, nema razloga za brigu. To je najvjerojatnije kontaktno krvarenje kao posljedica odnosa. Budući da prije toga niste imali odnose sigurno se ne radi o patološkoj promjeni (npr. CIN ili upala), a i za simptome eventualne trudnoće je puno prerano. Osim toga odnos je bio u vrijeme neplodnih dana, a pretpostavljam da ste koristili zaštitu.

08.10.2020. 15:20

Da, odnos je bio zaštićen.
Hvala na brzom odgovoru!

Ivo Balenović, dr. med.

09.10.2020. 13:10

Nema na čemu.