Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


recidiv


Autor Poruka

Natalija

04.02.2002. 09:35

Poštovana doktorice!
Moja mama je prije 2,5 godine imala adenoca. Operirana je (histeroktomija) i preventivno zračena. Redovito se kontrolirala. Međutim, prije 2 mjeseca Papa test nije bio u redu a biopsijom je potvrđen recidiv. Liječnik ju šalje na još neke pretrage (rektoskopija, cistoskopija, CT zaraslice i još neke). Budući da nam nije ništa rekao o mogućnostima i izgledima (iz)liječenja, MOLIM Vas da mi Vi date svoje mišljenje.

S poštovanjem i zahvalnošću,

Natalija

Doc dr. sc. S. Kupešić

04.02.2002. 22:12

Poštovana,
S obzirom da se radi o lokalnom recidivu Vaš je liječnik savjesno preporučio dopunsku obradu koja uključuje analizu susjednih struktura: rektuma, mokraćnog mjehura, CT male zdjelice.
Tek nakon uvida u nalaze moguće je realno procijeniti izglede za poboljašanje stanja u Vaše majke, jer očuvanje njenih vitalnih funkcija ovisi o prisutnosti eventualnog prodora u susjedne strukture ili metastaziranja u udaljene organe.