Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


recidivi upala


Autor Poruka

Ines

08.03.2002. 14:22

Poštovana dr. Kupešić,

Imam 22 godine.Prije 9 mjeseci dijagnosticiran mi je hpv visokog rizika, papa- nalaz pokazuje CIN 3 te prateće gljivične i bakterijske upale radi kojih mi je prepisano liječenje nizom antibiotskih pripravaka i vaginaleta.
Istovremeno sam koristila sve raspložive vitaminske pripravke za jačanje imuniteta.
Danas (nakon 9 mjeseci), stanje se bitno popravilo tj. papa test sada ne pokazuje niti CIN 1.
Sada nakon svake obične prehlade(viroze) meni se opetovano i dalje ponavljaju gljivično-bakterijske vaginalne upale iako i dalje redovito koristim sve pripravke za jačanje imuniteta i ne prakticiram spolne odnose.Radi toga svaki put iz početka provodim liječenje tih upala ( antibiotici,vaginalete) što je u prosjeku čak jednom mjesečno!!!
Nije mi jasno zašto se to događa ako sam jačanjem imuniteta već uspjela bitno popravitiu papa-nalaz (sa CIN3 na jedva CIN 1) i ako i dalje kontinuirano jačam imunitet?
Unaprijed hvala na Vašem odgovoru.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

09.03.2002. 08:31

Poštovana,
Razlog opetovanih infekcija je promjena lokalnog sluzničnog pokrova rodnice i cerviksa koji je promijenjen pod utjecajem humanog papiloma virusa visokog rizika. To je reazlog zašto Vam se pojavljuju recidivi upalnih promjena, a jedini način kako bi se upala "držala pod kontrolom" je provođenje antiupalne terapije.