Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


serklaža


Autor Poruka

luna

26.03.2002. 09:06

Stovana,
u 22 sam tjednu blizanacke trudnoce i nakon jucerasnjeg pregleda doktor je ustanovio da mi je cerviks 1 clanak , uloziv za jagodicu prsta te me na kontrolu narucio za 2 tjedna kada ce definitivno odluciti da li ce mi raditi serklazu ili ne.
Zanima me u kojim se slucajevima odnosno zasto radi serklaza, na koji nacin, da li pod opcom anestezijom ili lokalnom, kakav je daljni tijek oporavka nakon zahvata, da li se ostaje u bolnici i koliko ili se vrsi ambulantno,da li je taj zahvat opasan za bebe.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

01.04.2002. 14:57

Poštovana,
Cerclage se radi u bolnici u općoj anesteziji, z prethodnu detaljnu obradu koja uključuje mikrobakteriološku analizu cerviksa, laboratorijske pretrage, klinički/ultrzvučni nadzor i primjenu tokolitičke terapije koja se radi prije, tijekom i poslije učinjenog zahvata. Ovisno o nalazu, subjektivnim smetnjama i laboratorijskim nalazima morate planirati najmanje jedan tjedan postoperativno ostanak u bolnici.