Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smeđi iscjedak - zašto?


Autor Poruka

Enigmica

12.09.2018. 10:25

Poštovani,

dakle, imam jednu malenu dilemu pa se nadam da ćete mi vi moći pomoći happy

Dečko i ja smo 21.8. imali odnos, mada nije bilo penetracije; ja sam tada imala plodne dane. U jednom trenutku, on me prstenjačio lijevom rukom i kasnije je ejakulirao, ali nigdje blizu mog spolovila. Naknadno se sjetio da je rukom jednom prešao preko svog spolovila (dakle, samo jednom, brzo, od dna do vrha), dobrano prije ejakulacije (dakle, moglo je biti samo predejakulata), s tim da vjeruje kako je to bilo desnom, a ne lijevom rukom, kojom me je prestenjačio.

Ja sam u noći s 30. na 31.8. uredno dobila menstruaciju, s tim da je bilo bolno i obilno. Stvari su mi inače redovite i u pravilnim razmacima, s prosječnim trajanjem oko 28-29 dana, bez većih oscilacija. Mi smo se ponovo vidjeli 4.9. i tada smo također imali odnos, ali bez penetracije - bez zaštite smo bili pod tušem, ali nije bilo penetracije, niti ejakulacije (mada, pretpostavljam da tada nisam ni mogla zatrudnjeti, jer je bilo prerano?) - s tim da je on kasnije ejakulirao daleko od spolovila. Sljedećeg dana, dakle 5.9., on me ponovo prstenjačio (bilo je više prstiju i malo grublje) te je u jednom trenutku izvukao prste i na njima je bilo dosta tamnosmeđeg, sluzavog iscjetka (tada nije bilo nikakvog kontakta s njegovim spolovilom); kasnije sam vidjela da mi je na donjem rublju od tog jutra također bilo malo tog iscjetka; istog, sada, više nema.

Međutim, ono što mene muči je što se on pojavio 5.9., dakle šest dana nakon početka menstruacije i to nakon što 4.9. navečer nije bilo ničega.... dakle, ono što me zanima postoji li mogućnost da se radi o trudnoći (zbog onog prstenjačenja) ili da bi nešto od 4. ili 5.9. moglo biti potencijalno opasno za trudnoću? Ili da postoji mogućnost da je u pitanju neka infekcija? Ili je pak sve to samo dio normalnog ciklusa i ne trebam se ničega plašiti... oprostite na malo konfuznoj poruci, ali brine me ovo dosta pa ni sama ne znam što pišem... unaprije hvala na pomoći! happy

Ivo Balenović, dr. med.

12.09.2018. 12:15

Poštovana, prema svemu što ste naveli, ne postoji mogućnost trudnoće. Moguće da je nakon menstruacije još nešto krvi zaostalo u maternici i zbog toga se pojavio taj iscjedak.