Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


SPIRALA


Autor Poruka

makronka

22.01.2020. 14:50

Poštovani,

imam 30 godina, te sam preoketlih 10 godina koristila yaz i logest. Nakon 10 godina, odlucila sam se prestati piti pilule te sam u tom periodu dobila veoma bolne menstruacije, koje su obilne i dugotrajne te akne. Sa aknama sam imala problema prije konzumiranja pilula te su pilile u tome pomogle, ali o bolnim menstruacijama nikada nije bilo govora. Pilule sam prestala piti prije godinu dana, te sam proteklih godinu dana cesto bila na bolovanju radi boli i radi krvarenja jer je nemoguce izdrzati dan.
Trenutno jos ne zelim imati djecu, nisam nikada do sada rodila i trazim drugi nacin kontracepcije. Što biste mi preporučili? Razmisljala sam o spirali...ali me muce saznanja da to nije da one koje jos nisu rodile? Zanima me sto od pretraga moram napraviti? Koliko je spirala pouzdana? Citala sam o izvanmaternicnim trudnocama? Najvise me muci to sto se ne preporucuje nerotkinjama?

Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

23.01.2020. 11:30

Poštovana, za žene koje nisu rodile postoje hormonske mini spirale (Jaydess,Skyla). Kontracepcijsko djelovanje traje 3 godine.