Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


spirala


Autor Poruka

Tanja

17.12.2001. 22:29

Poštovana doktorice,
Imam 36 godina i prije 6 mjeseci mi je stavljena spirala. Od tada imam nakon menstruacije krvarenje u tragovima koje me smeta. Nakon ginekološkog pregleda UZ ustanovljeno je da je sve u redu i dobila sam Dabroston tablete da uzimam 2-3 mjeseca da se vidi da li će to blago krvarenje nestati. Prije spirale pokušala sam sa korištenjem Cilest tableta koje su mi izazivale mučnine, tako da mi je liječnik preporučio spiralu, koja mi eto stvara blage smetnje. Što Vi mislite o tome?
Da li izvaditi spiralu, da li pokušati sa nekim drugim tabletama, da li nabaviti jednogodišnju spiralu koja navodno djeluje na nivo progesterona?? Hvala na odgovoru.

Doc. dr. sc. S. Kupesic

18.12.2001. 10:38

Poštovana gospođo Tanja,
Intrauterini uložak ili spirala nerijetko uzrokuje produljena ili obilnija menstruacijska krvarenja koja se mogu kontrolirati hormonskom terapjom. Savjetuje Vam se da sprovedete terapiju Dabrostonom do kraja, te ukoliko problemi perzistiraju razmotrite mogućnost ekstrakcije (uklanjanja) intrauterinog uloška. Alternativno u obzir dolazi spirala s dodatkom progesterona (MIrena-dostupna na našem tržištu).