Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11342 | Broj poruka: 81571

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Spolni hormoni i trudnoca


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Oleander

13.06.2021. 22:05

Postovani, molim za objasnjenje nalaza spolnih hormona. Pod terapijom sam Euthyroxa 5x 75 mg i 2x 100 mg tjedno. Prije 6 mjeseci operirala sam cistu na jajniku. Nalaz sam radila zbog akna na bradi te se spremam za trudnocu. Imam 32 god. Menstruacije su uredne i kratke. Dali su nalazi dobri za trudnocu?
Prolaktin 512.83 mIU/L (108.78- 557.13), Progesteron 0.70 nmol/L (folikul.f. do 0.95, lutealna f. 3.82-50.6, postmenopauza do 0.64), FSH 6.14 IU/L (folikul.f. 3.03-8.08, ovulacija 2.55-16.69, lutealna f. 1.38-5.47, postmenopauza 26.72-133.41), LH 2.22 IU/L (folikul.f.  1.80-11.78, ovulacija 7.59-89.08, lutealna f. 0.56-14.00, postmenopauza 5.16-61.99, Estradiol 280 pmol/L (folikul.f. 77-922, ovulacija 139-2382, lutealna f. 77-1145, postmenopauza 37-103, Testesteron 1.06 nmol/L (0.52-1.72), Testesteron slobodni 10.52 pmol/L (3.5-30), SHBG 78.5 nmol/L (19.8-155.2), TSH 0.61 mIU/L (0.35-4.94), FT4 14.32 pmol/L ( 9.01-19.05), FT3 3.52 pmol/L (2.64-5.44), DHEA-S 5.89 umol/L (2.6-13.9), Inzulin 6 uIU/mL (2-22), Anti-Müllerov hormon 3.29 pmol/L (5.08-54.20)
Hvala

Oleander

14.06.2021. 10:45

Nalazi su vadeni 3 dan ciklusa. Nisam rodila, ali sada se pripremam za trudnocu.

Ivo Balenović, dr. med.

14.06.2021. 15:50

Poštovana, vrijednost anti-Mullerovog hormona ukazuje na smanjenu rezervu jajnika. Progesteron bi trebalo odrediti 21. dan ciklusa - tom se pretragom dokazuje ovulacija.

flore

24.06.2021. 12:00

Poštovani imam isto pitanje..