Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Spuštenost genitalnih organa


Autor Poruka

Ajnat

18.01.2022. 13:00

Poštovani doktore, imam 29 godina i prije 4 mjeseca sam prirodnim putem rodila svoje prvo dijete. Poslije poroda ostala mi je dijastaza od 2 cm, a na ginekološkom pregledu sa 6 tjedana poslije poroda utvrđeno je da je sve u redu. Međutim, jučer sam cijeli dan nezaustavljivo kihala (uhvatila me alergija) i navečer sam primijetila da mi je vaginalni otvor zatvoren (iznutra). Prepostavljam da je riječ o prolapsu maternice koja se spustila točno do vaginalnog ulaza. Molim Vas da me uputite koje preglede trebam napraviti da bi se utvrdila dijagnoza. Je li svaki ginekolog stručan za ovo područje? Imate li preporuku za nekog dobrog na prodručju Zagreba i okolice? Je li moguće i kako riješiti navedeni problem bez operacije? Hoću li moći imati još djece?
Unaprijed hvala!
Tanja

Ivo Balenović, dr. med.

18.01.2022. 14:40

Poštovana, spuštenu maternicu će dijagnosticirati svaki liječnik, iako obzirom na Vaše godine sumnjam da se radi baš o tome. Osim toga na pregledu nakon poroda je ustanovljeno da je sve u redu. Nemoguće da se za tako kratko vrijeme maternica spustila. Savjetujem da se javite Vašem primarnom ginekologu.