Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


stanje nakon odnosa


Autor Poruka

Zorana

09.04.2002. 22:29

Postovana dr.Kupesic,

Ispricavam se sto cu ponovo postaviti pitanje, ali buduci da me ovaj problem veoma uznemirava,a moj mi je ginekolog rekao da su dovoljne ucinjene pretrage, zamoljila bi Vas da mi kazete kakva bi se dopunska obrada trebala uciniti i dali su te komplikacije opasne i traze neminovno ljecenje.
Puno Vam hvala i nadam se da Vas vise necu ometati sa nova pitanja.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

10.04.2002. 20:08

Poštovana,
Epiziotomija i postavljanje šavi može ponekad rezultirati ožiljkastim promjenama koje mogu biti neugodne i bolne. Samo ginekološkim pregledom može se procjeniti da lije uzrok Vaših smetnji neka akutna upalna promjena (potvrda ili isključenje upale može se učiniti samo mikrobakteriološkom analizom) ili kronične ožiljkaste promjene. Upala se efikasno liječi sistemskom ili lokalnom primjenom antibiotika. U određenog postotka pacijentica u području šavi i ožiljavanja može se desiti suženje rodnice i/ili perineuma koji može uzrokovati nelagodu pri spolnom odnosu i ginekološkim pregledima. Ukoliko Vaš liječnik smatra da je lokalni pregled pokazao uredan nalaz pretpostavljam da se radi o ovom drugom problemu koji će se postepeno smanjivati kako će protjecati vrijeme od zahvata.