Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sto dalje?


Autor Poruka

Ines

18.07.2002. 21:12

Postovana dr. Kupesic,
vec duze vrijeme osjecam bol i pecenje u rodnici (oko godinu dana). Prije nekoliko mjeseci mi je utvrdjena mjesovita infekcija i dosta dugo sam je lijecila. Spolni odnosi su bili prilicno bolni. U to vrijeme bila sam kod nekoliko ginekologa koji su tvrdili da je sve u redu i da izgleda posve zdravo. No pecenje nije prestajalo. U Zadnjih 5 mjeseci nisam imala spolne odnose i stanje mi se dosta popravilo (povremeno bi se samo javilo blago pecenje). No sa prvim odnosom nakon toga sve se vratilo. Vec za samog odnosa bol i pecenje na ulazu u rodnicu i u samoj rodnici. To sad tako traje vec nekoliko dana. Nemam nikakav iscjedak, svrbez ni nista slicno. Jako pazim na higijenu, koristim pamucno rublje, ne koristim tampone. Nedavno sam citala o vulvodiniji, zanima me da li mi mozete reci nesto vise o tome?
Hvala!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

19.07.2002. 10:46

Poštovana!
Trebalo bi napraviti mikrobakteriološke pretrage kod Vas i Vašeg partnera jer postoji opravdana sumnja na spolnoprenosivu bolest.
Vulvodinija je pojam koji pobliže označava bolnu stidncu (vanjsko spolovilo u žene). Različiti su uzroci koji dovode do ovog stanja kao npr. upalni procesi toga područja, trauma i sl. Ženama u kojih se javlja vulvodinija savjetovala bih pregled kod ginekologa koji će ovisno o uzroku sprovesti adekvatno liječenje.