Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sto jos koristiti?


Autor Poruka

Silvija

16.04.2002. 12:32

Pozdrav!

Molila bih Vas mi kazete ukoliko ima jos kakav oblik kontracepcije koji bih mogla koristiti, osim dijafragme, a buduci da mi kontracepcijske tablete ne odgovaraju i ne mogu ih koristiti!??

Imam stalnog partnera i vec smo dugo u vezi i on uvijek koristi prezervativ pri spolnom odnosu, a ja sam koristila tablete, a buduci da vise ne koristim tablete, zanima me sto bih jos mogla koristiti, buduci da samo u zastitu prezervativom, nismo sigurni, odn. bolje receno, ne vjerujemo previse samo prezervativima (puknuce i ostalo, iako ga pazljivo primjenjujemo)
Znam da postoji spirala, ali taj oblik se moze koristiti tek nakon poroda.
No, zanima me postoje li neke kreme ili bilo sto drugo?

Hvala unaprijed na pomoci!!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

16.04.2002. 18:28

Poštovana,
Osim oralne kontracepcije, dijafragme, intrauterinog uloška posotje još i druge, manje sigurne metode kontracepcije poput spermicidnih krema ili supozitorija. Na našem tržištu već se dugo vremena nalazi npr krema Delfen koja djeluje protuspermično (ph-om uništava progresivno pokretne spermije). Moram napomenuti da su ove metode prilično nesigurne, te bi bilo poželjno ovu kremu upotrebljavati zajedno s dijafragmom, što bi Vam pružilo srazmjerno sigurnu zaštitu kako od trudnoće, tako i od infekcija.