Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


strah-


Autor Poruka

romeo

11.04.2002. 08:32

Moje djevojka i ja smo vec dugo zajedno,lijepo nam je,evo ona je diplomirala-ja cu uskoro,imamo 27 god. i htjeli bismo stupit u intimne odnose.Medjutim moja djevojka se boji tog prvog odnosa.Inace je djevica i s tim se strasno opterecuje jer to smatra sramotnim s obzirom da odstupa iz nekih dobnih okvira kad se gubi nevinost.Stalno joj govorim da je to glupost i uopce nije nikakva sramota.Naprotiv ja sam jako sretan zbog toga.Puno pricamo o tome i ne mogu zakljuciti cega se zapravo boji.Volimo se i kad recimo u trenucima njeznosti sve vodi da se to dogodi,osjecam kako se sva trese,zapravo osjecam strah.Iako mi govori da to zeli uciniti ja osjecam da to ne bi bilo u redu i da to govori da meni ugodi, misleci da cu je ostavit zbog toga.Ali uopce mi to nije na pameti.Ja se pak bojim da ona ne ostavi mene misleci da vrsim pritisak na nju!Da mozda to moje nastojanje da joj pomognem ne shvati kao pritisak-tog se bojim. Meni se ne zuri,zelim da bude sigurna i spremna za to.Nikad ju ne bi povrijedio a da ne spomenem iskoristio, samo ne znam nacin na koji bi joj pomogao a volio bi, da se oslobodi tog jeb.. straha.Previse ju volim i ne bi htio da me ostavi!Na koji nacin da joj pomognem??
pozdrav

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

14.04.2002. 12:33

Poštovani,
Strah od stupanja u spolne odnose nerijetko se javlja kod djevojaka koje su u periodu odstrastanja imale nekakva negativna iskustva (poput zlostavljanja od strane roditelja, izloženost napastovanju od poznatih ili nepoznatih osoba i sl), te bi (osim Vaše taktičnosti i strpljivosti koje su za svaku pohvalu) bilo uputno potražiti pomoć i od ginekologa-seksologa i psihijatra. Problemom spolnosti nekada se je bavio bračni par Kučišec, a danas je to područje interesa kolege Topalovića koji radi u Studentskoj poliklinici u Zagrebu, a problemom spolnosti s psihijatrijskog stajališta bavi se Prof. Gruden na KBCu Rebro. Nažalost, nedostaje nam ustanova koja bi se sustavno bavila ovom problematikom koja je nerijetka i veoma važna za žene svake životne dobi.