Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strah od klamidije


Autor Poruka

anju

09.01.2011. 10:45

Imam 19 godina.Prije tri tjedna par dana pri menstruacije dobila sam simptome vaginalne infekcije, bez ginekološkog pregleda koristila sam vaginalete i canesten kremu, simptomi infekcije kao da su nestali , tjedan dana nakon toga vraca ce žuti iscjedak i javlja se lagano krvarenje.Nema bolova u donjem dijelu trbuha. Jesu li to simptomi klamidije? Može li se ona vidjeti na papa testu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.01.2011. 17:10

Poštovana, na osnovu iscjetka teško mi je reći da li je isti uzrokovan klamidijom.
Simptomi kod infekcije klamidjom u većine žena su slabi i nekarakteristični. Uglavom uzrokuje blage supkliničke infekcije, najčešće je mjesto upale jajnik i jajovod.
Moj Vam je savjet da učinite cervikalni bris na klamidiju. Također PAPA test nije specifičan za dokazivanje infekcije klamidijom. Dakle jedino cervikalni brisevi su sigurni za dokazivanje iste.

anju

09.01.2011. 17:10

Zaboravila sam reci da sam uz infekciju i menstruaciju imala i upalu grla za sto mi je doktorica opce prakse prepisala sumamed. takoder jos sada koristim lactogyn tablete i jedem puno acidofila. Posto se infekcija vraca sumnjam na klamidiju? je li moguce da je to klamidija?

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.01.2011. 20:01

Poštovana učinite cervikalne briseve, neće biti klamidija jer se ona liječi sumamedom.
Dakle pošto imate recidivirajuće upale predlažem cervikalne briseve.

anju

09.01.2011. 22:45

Puno hvala!