Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neredovita i dugotrajna menstruacija nakon prestanka uzimanja kotracepcijskih pilula


Autor Poruka

Piskotic

01.01.2011. 19:26

Imam 40 godina i kćer od 16. Uzimala sam pilule 14 godina, a zadnjih nekoliko isključivo Yasmin. Nikada nije bilo problema dok nisam prestala uzmati pilule, svojevoljno. Redovito sam bila na kontrolama, a to činim i sada. Nalaz je uvijek bio uredan. Prestala sam uzimati pilule u 4. mjesecu 2010. godine. Nakon neredovitih i dugotrajnih menstruacija javila sam se ginekologu i ultrazvukom našla cistu. Ista je sama nestala nakon dva mjeseca. Menstruacije su sve neredovitije i duže, a ova zadnja traje preko 15 dana. Molim Vaše mišljenje i savjet. Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.01.2011. 20:10

Poštovana, svakako treba isključiti moguće uzroke obilnijih i dugotrajnijih menstruacija, kao ciste, polipi, miomi, itd.
Ako se iste promjene ne nađu na ginekološkom te UZV pregledom, s obzirom na Vašu dob i paritet, te ako ne želite više trudnoću preporučam LNG uložak, ili da se uz češće kontrole vratite natrag na uzimanje kontraceptivnih pilula.

Piskotic

07.01.2011. 20:20

Poštovani,
Kao što sam već spomenula, imam kćer od 16 godina. Prije otprilike godinu dana dobila je prvu menstruaciju. Na početku joj je menstruacija bila ili točna ili je kasnila/uranila po najvise 5 dana, no zadnja tri mjeseca menstruacija zna kasnit/uranit i po vise od 15 dana i krvarenje je obilno i dugotrajno (zna trajati po 10 dana). Još nije imala spolni odnos. Molim savjet, hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.01.2011. 13:00

Poštovana, s obzirom na neredovite cikluse te na obilnije i produžene menstruacije bilo bi dobro isto rješiti uz uzimanje gestagena ili oralnih kontraceptiva, svakako uz pregled kod ginekologa i uz laboratorisju obradu.

Piskotic

09.01.2011. 17:10

Molim Vas, ako može, da mi savjetujete koji bi oralni kotraceptivi bili najbolji za tu dob. Pitam radi novinskih članaka o raznim nus pojavama, čak i smrtim slučajevima, pojedinih kontraceptiva. Imamo zakazan prvi pregled kod ginekologice ali me zanima i Vaše mišljenje. Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.01.2011. 17:35

Poštovana, s obzirom na dob i smetnje koje djevojka ima predlažem neke od novih preparata, ultranisko dozažnih. Ovdje ne bi favorizirao nikog od proizvođaća.