Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strah od trudnoće


Autor Poruka

Maja977

20.04.2018. 11:50


Napravila sam test na 18., 20. i 26. dan nakon odnosa i sva tri testa pokazala su negativno. To nije bio pravi odnos nego trljanje spolnih organa preko ženskih gaćica, bez penetracije i bez ejakulacije. Ne znam kada trebam dobiti mjesečnicu jer jos nisu redovite zbog poliscisticnih jajnika. Dva tjedna nakon tog trljanja pojavio mi se isjedak i slabo krvarenje, mogu li to računati kao oskudnu mjesečnicu? Jesu li testovi točni i je li prošlo dovoljno vremena nakon odnosa da se test napravi?

Ivo Balenović, dr. med.

20.04.2018. 21:55

Poštovana, prošlo je dovoljno vremena i testovi su sigurno točni. Preporučio bih da učinite hormonski status.

volimmacke123

01.06.2020. 11:45

Pozdrav koristim Yaz tablete već skoro godinu dana i skroz ih uredno pijem. Imam jako veliki strah od trudnoce. Decko je samo 1 svrsio u mene i nakon toga mi je mjesecnica kasnila 2 dana pa smo uradili test koji je bio negativan i mjesecnica je dosla za 2 dana. Inace nikad ne svrsava u mene, sad je vec proslo 2 mjeseca od toga i ja bi trebala na kontrolu kod ginekologa. Mene je uzasno strah da sam trudna zbog predejakulata jer imam nekad svijetlo crveno krvarenje dan dva, u vrijeme kad jos ne trebam dobiti mjesecnicu i imam povremene bolove u trbuhu. Je li moguća trudnoća ili bezveze radim paniku?

Ivo Balenović, dr. med.

01.06.2020. 17:05

Poštovana, budući da uzimate kontraceptive, trudnoću možete isključiti. Krvarenje koje opisujete je probojno krvarenje koje se može javiti kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive. Ono nije opasno i ne umanjuje zaštitu.

andjela.andjela

02.06.2020. 19:15

Poštovani doktore, skoro sam stupila u sexualne odnose. Ciklusi su mi na 27-28 dana i tako pratim plodne i nepolodne dane. I uvek imam odnose u toku neplodnih dana i to sa kondomom.
Međutim, juče u toku mojih plodnih dana momak i ja smo se dodirivali, zapravo on je mene prstima zadovoljavao( izvinite na ovakvom izražavanju, ali ne znam kako drugačije da kažem), nije bilo penetracije. Ustvari, uzajamno je dirao i sebe pa mene. Bili su mi plodni dani. I sad sam se uspaničila da li je on mogao prstima da prenese predsemenu tečnost i da dođe do trudnoće, ili eventualno zaostale spermatozoide od prethodne ejakulacije koja se desila noć pre toga. Jer, ovaj put nije ejakulirao. Molim Vas za odgovor. Jako sam uplašena.
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

03.06.2020. 18:20

Poštovana, na taj način nije moguća trudnoća. Da bi došlo do trudnoće potrebno je unijeti oko 1 ml sperme unutar rodnice. Životni vijek spermatozoida izvan genitalnog trakta je vrlo kratak - od nekoliko sekundi do nekoliko minuta.