Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11652 | Broj poruka: 84228

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Sukrvica nakon spolnog odnosa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mely123

16.01.2022. 12:10

Poštovanje,

imam problem javljanja sukrvice nakon spolnog odnosa,nakon spolnog odnosa kada odem do wc-a i obrišem se wc papirom primjetim da je crvenkasto na papiru..Rodila sam jedno dijete carskim rezom.Prije trudnoće sam to isto znala imati,ali puno rijeđe..Sad mi se to češće javlja nakon trudnoće.
Napomenula sam to svojoj ginekologici na redovnom pregledu,rekla mi je da ako se bude ponavljalo bi trebalo neki zahvat napraviti..
Zapravo ju uopće nisam razumjela što je s tim mislila i dali je to uopće zahvat???
Neznam dali mi je pametno sad išta poduzimati vezano uz to jer planiram početi raditi na drugome dijetetu,da s tim nebih otežala začeće?
Dali je to nešto hitno ili se može tipa zanemariti i ostavit za nekad kasnije ako bih imala većih kravrenja ili slično??
Te dali mi to " krvarenje" može radit probleme u trudnoći,ako ostavim kak je?

Zahvaljujem se na odgovoru.
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

16.01.2022. 23:35

Poštovana, ako je papa test u redu, najvjerojatnije se radi o kontaktnom krvarenju i tu uglavnom nije potrebna terapija. Ukoliko se na vratu maternice nalazi veće područje eritroplakije tzv. 'ranica', to se može riješiti elektrokoagulacijom, laserom ili krioterapijom. Dokle god je papa test uredan, 'ranica' ne predstavlja nikakav ozbiljan problem.