Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sukrvica nakon spolnog odnosa


Autor Poruka

Mely123

16.01.2022. 12:10

Poštovanje,

imam problem javljanja sukrvice nakon spolnog odnosa,nakon spolnog odnosa kada odem do wc-a i obrišem se wc papirom primjetim da je crvenkasto na papiru..Rodila sam jedno dijete carskim rezom.Prije trudnoće sam to isto znala imati,ali puno rijeđe..Sad mi se to češće javlja nakon trudnoće.
Napomenula sam to svojoj ginekologici na redovnom pregledu,rekla mi je da ako se bude ponavljalo bi trebalo neki zahvat napraviti..
Zapravo ju uopće nisam razumjela što je s tim mislila i dali je to uopće zahvat???
Neznam dali mi je pametno sad išta poduzimati vezano uz to jer planiram početi raditi na drugome dijetetu,da s tim nebih otežala začeće?
Dali je to nešto hitno ili se može tipa zanemariti i ostavit za nekad kasnije ako bih imala većih kravrenja ili slično??
Te dali mi to " krvarenje" može radit probleme u trudnoći,ako ostavim kak je?

Zahvaljujem se na odgovoru.
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

16.01.2022. 23:35

Poštovana, ako je papa test u redu, najvjerojatnije se radi o kontaktnom krvarenju i tu uglavnom nije potrebna terapija. Ukoliko se na vratu maternice nalazi veće područje eritroplakije tzv. 'ranica', to se može riješiti elektrokoagulacijom, laserom ili krioterapijom. Dokle god je papa test uredan, 'ranica' ne predstavlja nikakav ozbiljan problem.

dancy11

28.10.2022. 15:15

Postovani,
Sinoc nakon spolnog odnosa prilikom brisanja sam uocila na papiru svjetlo crvenu krv na dvije maramice je bilo po malo te svjetlo crvene krvi. Takodjer i na partnerovom spolovilu na kondomu (jer smo ga koristili radi terapje nize navedene) je bilo nesto tragova svetlo crvene krvi. Odnos je bio malo grublji al nista pretjerano. Suprugov polni organ je inace malo obdareni a ja od sebe sitnija pa cesto znam pri odnosu osjecati malo nelagodnosti ukoliko ode dublje al nikad do sad nisam imala nikakvo krvarenje niti sta slicno za vrjeme odnosa ili nakon njega.. Al ovaj put unatoc tome sto je bio malo grubli odnos nisam osjecala neku posebnu nelagodnost. Tek nakon odnosa sam imala blagu nelagodu u doljnjem djelu trbuha koja je kratko trajala. Za nekih odprilike sat vremena dok sam se isla tusirati opet je na papiru bilo malo svjetle krvi al i malo sukrvice srednje smede boje takoder pri pranju vagine zasla sam prstima unutar te mi je na prstima bilo nesto te smede sukrvice mrvicaste teksture. Prija spavanja sam stavila jednu Betadin vaginaletu jer mi je vec jednom davno jedan ginekolog savjetovao da dok osjetim kakav problem iza odnosa da mogu stavit preventivno tu vaginaletu. Jutros na ulosku uz svjetlo zuti rastopljeni ostatak betadin vaginalete ima i malo te smede mrvicaste sukrvice i takoder na papiru dok se brisem nesto malo sitnih mrvica te sukrvice je bilo.

E sad druga stvar je u tome sto sam ja krajem 8mj ove godine radila papa test koji je pokazao ASCUS i dobila sam terapiju Polygynax vaginaleta i probijotiski vaginaleta da ih koristim u kombinaciji, (u isto vrjeme sam imala i urinarnu infekciju pa sam pila antibijotik 10 dana). Vaginalete sam koristila u kombinaciji prvi mjesec nakon menstruacije jednu vecer Polygynax drugu vecer probijotik taj mjesec da iskoristim 6 vaginaleta pa nakon sljedece menstruacije da ponovim postupak terapije sa preostalih 6 vaginaleta Polygynax i probijotika isto u kombinaciji. Taj ASKUS se meni u razlicitim perijodima unutar 11g pojavljivao 4 puta al svaki put uz terapiju bi sljedeci papa testovi bili uredni. Prija 7g kad mi se po drugi put pojavio ASKUS tad je radena kolposkopija koja je bila po doktoru ok i radeni su brisevi koji su bili uredni i test na Hpv koji je takoder bio uredan.
Ovaj ponedjeljak sam zavrsila sa terapijom Polygynax al sam nastavila sa probijoticima. I u ovom drugom djelu koristenja preostalih 6 vaginaleta Polygynax sam imala povremeno odnose sa suprugom sa kondomom. Kontrolu ginekologa i papa test bi po planu trebala imati radi tog ASKUSA koji sam imala u 8mj tek u 2mj sljedece godine znaci kontrola 6mj od predhodnog papa testa. Al sad se doktore jako brinem radi ovog krvarenja za vrjeme i poslje spolnog odnosa (jer mi se to po prvi put desava) neznam dali da cekam kontrolu u 2mj ili da se javim ranije ginekologu?

Inace imam 39g jednu trudnocu porod carskim rezom, imam Endometriozu ( cista opetirana prija 7g) koja je pod kontrolom uz koristenje kontracepciskih flastera Evra. Proslu menstruaciju sam imala 5.10.2022g i sad bi naljepnicu Evre trebala skinuti tek u sad ovu subotu vecer te menstruaciju ocekivati polovicom sljedeceg tjedna. Doktore molim vas za pomoc dali se trebam hitno javiti ginekologu radi tog krvarenja iza odnosa? Koliko to moze biti ozbiljno i od cega se to moglo desiti? Molim vas doktore za vase cjenjeno misljenje i savjet? Hvala. Lp