Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zakasnela menstruacija


Autor Poruka

Sakiiiii

13.09.2021. 10:55

Postovani, poslednji odnos sam imala 22og avgusta, a poslednju menstruaciju 12og avgusta, odnos je bio u plodnim danima, medjutim zasticen, kondom nije pukao. Menstruacija mi kasni 4 dana, imam bolove u donjem delu ledja i bolove u grudima na dodir i dijareju. Prethodni ciklus je mentruacija stigla na vreme, ali jedan ciklus pre toga je kasnila nedelju dana, tada sam imala stresan period zbog ispita, kao i sad. Da li stres moze biti uzrok kasnjenja menstruacije? Da li trudnoca moze biti uzrok u mom slucaju?

Ivo Balenović, dr. med.

13.09.2021. 23:00

Poštovana, budući da je odnos bio uz zaštitu ne postoji mogućnost trudnoće.

Sakiiiii

17.09.2021. 09:30

Postovani, trebala sam menstruaciju dobiti 9og septembra ali i dalje ni traga od nje ovo mi je 37.dan ciklusa koji inace traje 29 dana, osecam nadutost, grceve, juce sam uradila kucni test na trudnocu i bio je negativan, nemam odnose bez zastite nikad. Primetim krv samo kada idem na wc u poslednja 2 dana. Koji moze biti razlog kasnjenja? Da li treba sumnjati na trudnocu?

Ivo Balenović, dr. med.

17.09.2021. 14:45

Poštovana, test je isključio trudnoću. Vjerojatno je u pitanju hormonska neravnoteža. Savjetujem da se javite liječniku radi pregleda i terapije kojom će se potaknuti krvarenje.

Ednna

27.10.2022. 10:35

Postovani, zadnju menstruaciju sam imala 14.09.2022, inace mi je ciklus 28 dana, imala sam nezasticen odnos 24 i 25 sept.,menstruacija nije mnogo kasnila koliko sam imala simptome koje inace nemam u PMs, pa sam otisla na UZ pregled,tacnije 18.10.2022, tada mi je dr. rekla da sumnja na trudnocu ali da jos ne vidi gestacijski mjesak samo kao neki odjek koji bi mogao biti gestacijski,promjera 2,5 mm, otprilike da bi odgovaralo trudnoci 4 na 5 tjedan, radila sam taj dan Betu i bila je 732, krajem iste sedmice bila sam kod drugog ginekologa ( kod kojeg inace idem) da mi potvrdi
trudnocu,koji je po nalazu bete i UZ pregleda napisao da se radi o mogucoj trudnoci, da je vidljiv u uterusu injicijalni gestacioni mjesak, promjera 5mm i da nije vidljiv eho ploda, utvrdio je da se radi o 5 tj., ali dva dana nakon toga pocela sam da krvarim sa umjerenim bolovima, javila se na kliniku, na UZ ginekolog nije mogla vidjeti gestacioni mjesak kao da trudnoce nije ni bilo,isti dan radila sam betu i beta je pala sa 732 od prvog pregleda na 418 nakon 4 dana, posumnjali su da se radi o vanmatericnoj ali pregledom nisu mogli vidjeti nista slobodne tecnosti, ali da pratimo betu i dalje,onda su me isti dan poslali pod opstom anestezijom na vakumsku aspiraciju i dva dana nakon toga beta je bila 74, sada je proslo od vakumske aspiracije 6 dana, ne znam da li da cekam kontrolu od 2 sedmice, ili da idem ranije, krvarenja nemam jako oskudno a ni bolova, ali me je strah da li je moguce da se radilo o vanmatericnoj ili se ovdje radi o spontanom jer su mi rekli da pratimo betu, zadnjim mjerenjem je dva dana od vakumske bila 74, kada bi mogla biti negativna? S obzirom da mi je zadnja trudnoca prije skoro 2 godine zavrsila abortusom u 18 sedmici zbog Downovog sindroma i nakon istog abortusa mi se desila residua komplikacija pa sam morala na kiretazu, iskreno malo sam i zabrinuta za dalji tok, LP