Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11421 | Broj poruka: 82384

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Zakasnela menstruacija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sakiiiii

13.09.2021. 10:55

Postovani, poslednji odnos sam imala 22og avgusta, a poslednju menstruaciju 12og avgusta, odnos je bio u plodnim danima, medjutim zasticen, kondom nije pukao. Menstruacija mi kasni 4 dana, imam bolove u donjem delu ledja i bolove u grudima na dodir i dijareju. Prethodni ciklus je mentruacija stigla na vreme, ali jedan ciklus pre toga je kasnila nedelju dana, tada sam imala stresan period zbog ispita, kao i sad. Da li stres moze biti uzrok kasnjenja menstruacije? Da li trudnoca moze biti uzrok u mom slucaju?

Ivo Balenović, dr. med.

13.09.2021. 23:00

Poštovana, budući da je odnos bio uz zaštitu ne postoji mogućnost trudnoće.

Sakiiiii

17.09.2021. 09:30

Postovani, trebala sam menstruaciju dobiti 9og septembra ali i dalje ni traga od nje ovo mi je 37.dan ciklusa koji inace traje 29 dana, osecam nadutost, grceve, juce sam uradila kucni test na trudnocu i bio je negativan, nemam odnose bez zastite nikad. Primetim krv samo kada idem na wc u poslednja 2 dana. Koji moze biti razlog kasnjenja? Da li treba sumnjati na trudnocu?

Ivo Balenović, dr. med.

17.09.2021. 14:45

Poštovana, test je isključio trudnoću. Vjerojatno je u pitanju hormonska neravnoteža. Savjetujem da se javite liječniku radi pregleda i terapije kojom će se potaknuti krvarenje.