Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sumnjam na trudnoću


Autor Poruka

Elenameda

11.12.2018. 10:15

Poštovanje, molim Vas pomozite
Prvi odnos sam imala 23.11. I bio je nezasticen medjutim decko je samo usao i izasao bez nadrzaja svrsavanja ili bilo cega.Zatim 1.12. Smo opet pokusali ali nismo uspeli.Obavila sam mu oralno zadovoljavanje oboje smo bili nagi i on je svrsio na sve strane pa sam se uplasila da nekako nije doslo do mene.Pocela je da mi se priblizava menstruacija i postala sam sve vise paranoicna citala sam forume i stranice i osecam dosta simptoma,nadutost,redje idem u wc,dobila sam 9.12. Kao sto je i trebalo ali bez znakova PMS-a kao sto obicno bude, danas je treći dan koji mi je obicno najjaci kao i drugi a meni je ulozak samo blago umrljan kao da se zavrsava,oskudno je cak se i moja majka uplasila.Uradila sam test za trudnocu 7.12. Bio je negativan.Zasto imam oskudnu menstruaciju?Da li sam trudna?Da li stres utice?Molim vas sto precizniji odgovor!!

Ivo Balenović, dr. med.

11.12.2018. 15:40

Poštovana, prema svemu što ste naveli ne postoji mogućnost trudnoće. Menstruacije ne moraju uvijek biti istog intenziteta. Ukoliko se želite u to uvjeriti, ponovite test na trudnoću.