Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cerviks nestao


Autor Poruka

AnePota

10.12.2018. 23:50

Poštovani, trudna sam 34+5. Druga trudnoća, danas mi je rečeno da mi je cerviks nestao i da sam 2 prsta otvorena. (Ušće 2pp) Mirovanje, kontrola za 2 tj. Takav nalaz me malo iznenadio pa sam zbunjena zaboravila postaviti neka osnovna pitanja: jel to stanje zabrinjavajuće? Koliko strogo moram mirovati tj dolaze li u obzir lakši kućanski poslovi bez dizanja tereta, povremeno sjedenje i stajanje na nogama? Navečer znam povraćati od silne kiseline u želucu (bez obzira na sve postupke za ublažavanje žgaravice), jel i to naprezanje može pogoršati situaciju? Rennie i sl.odavno ne pomažu.. bolova generalno nemam..znam osjetiti bol npr kad legnem bočno pa se bebać smjesti na tu stranu i taj dio stomaka se zgrči i pritišće.. tako zna bit u drugim dijelovima ovisno o mom položaju.
Inače BPD 8,6 /Ac 31,2 /FL. 6,7
Unaprijed hvala..

Ivo Balenović, dr. med.

11.12.2018. 15:40

Poštovana, ne morate ležati, ali izbjegavajte napore, duža stajanja i hodanja. Nalaz nije zabrinjavajući, i s takvim se nalazom može izdržati do termina. No, teško mi je to reći samo na temelju pisanog nalaza. Ovisi i o položaju bebe i pritisku na donji uterini segment, tj. da li je spuštena u zdjelici ili je još iznad male zdjelice. Ipak, dokle nema trudova takav nalaz može dugo potrajati.

AnePota

11.12.2018. 18:10

Puno Vam hvala, pomogli Ste mi, ako zbog ničeg drugog, manje sam zabrinuta a to puno znači.. zato, hvala Vam na ovom što radite! doktor je pripomenuo da beba nije spuštena..
Hvala još jednom!

Ivo Balenović, dr. med.

12.12.2018. 11:10

Nema na čemu. Biti će sve u redu.