Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Svijetlo smeđi iscjedak


Autor Poruka

Ana_mrvica

28.12.2021. 16:20

Poštovani,

Zadnju menstruaciju sam imala 30.10.

Po aplikaciji i izračunu ja sam ušla u 9 sedmicu trudnoće. Dosad nisam imala nikakvih jakih simptoma osim osjetljivih grudi koje su i sad osjetljive međutim malo manje, tu i tamo koja mučnina bez povračanja, ostalo sve ok.

Što se tiče vaginalnog iscjetka dosad je sve normalno i čisto bilo bez neugodnog mirisa, međutim jutros sam vidjela da mi je poslije male nužde na prvi bris malkice svijetlo smeđi iscjedak onako porijedak , već na drugi bris je čisto.

Kičma me boli već 3 dana. Malo sam zabrinuta, prvi ultrazvuk trudnoće imam tek 10.1.'22 ,pa sam se odlučila Vas upitati,

Da li je normalno da ima malo iscjetka , možda sam se nahladila ili to znači nešto ne daj Bože loše, uplašena sam jer mi je prva trudnoća pa ne znam ništa o tome. Da li da pijem kakav čaj ili ? Na pregled ne mogu ranije..

Hvala za razumijevanje i molim Vas za odgovor.

Lijep pozdrav,
Ana

Ivo Balenović, dr. med.

29.12.2021. 17:15

Poštovana, nema razloga za brigu. U ranoj trudnoći moguća su oskudna krvarenja. Ona se javljaju u oko 40% trudnoća i nisu povezana sa spontanim. Kod spontanog pobačaja dolazi do obilnog krvarenja u ugrušcima. Samo ukoliko se javi obilnije krvarenje javite se u hitnu službu. Izbjegavajte teže tjelesne napore.