Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Svjetlo žuti iscjedak


Autor Poruka

sb34

15.10.2019. 13:40

Poštovani,
zadnju menstruaciju sam imala 30.09., a trajala je 3 dana kao i inače. Od završetka menstruacije, pa do plodnih dana, imala sam učestale odnose s partnerom, bez zaštite. Nakon odnosa sam primjećivala malo svjetlo smeđeg iscjetka, no to sam pripisivala završetku menstruacije, s obzirom da joj nakon tog 3. dana uopće nije bilo ni traga do 5.,6. dana.... Nakon toga smećkasti iscjedak je prešao u svjetlo žuti, koji mi se i sada povremeno pojavljuje u normalnoj količini. Samo me brine to što je inače bijeli, a sada svjetlo žuti. Ništa me ne peče, niti imam tegoba, kako inače, tako i ni za vrijeme odnosa. Papa test od prije 6 mj. uredan. Stoga Vas molim, na osnovu iznesenog, da mi odgovorite, što bi moglo biti?

Ivo Balenović, dr. med.

15.10.2019. 23:15

Poštovana, bez pregleda nije moguće reći o čemu se radi, ali žućkasti iscjedak upućuje na upalu. Bakterije i gljivice normalno žive u rodnici, te se ponekad, kada se poremeti mikrovaginalna flora razmnože više od uobičajenog. Ne moraju uvijek biti prisutni simptomi svrbeža i peckanja. Savjetujem da se javite liječniku radi pregleda i terapije.

sb34

21.10.2019. 11:15

Poštovani,
hvala Vam na odgovoru.
I kao nastavak na prethodno pitanje, ponovo Vas molim mišljenje: ciklusi su mi inače redovni 26-28 dana, no sada je menstruacija došla nakon samo 19 dana, 19.10., (prethodna je bila 30.09.) intenziteta je kao i inače, traje sada već treći dan. Znam da se to može dogoditi iz različitih razloga, pa pretpostavljam da nema razloga za preveliku brigu?
Inače pratim plodne i neplodne dane, kao i svoje tijelo, jer imamo nezaštićene odnose i uspješno se koristimo metodom prekinutog snošaja te sam primjetila da ovaj ciklus ništa nije bilo uobičajeno, samo jedan dan se pojavio rastezljivi iscjedak. Može li se prema navedenom zaključiti da je ovo bilo anovulacijski ciklus?

Ivo Balenović, dr. med.

21.10.2019. 18:45

Poštovana, u slučaju anovulacijskog ciklusa menstruacija kasni, a ne dolazi ranije. Zbog izostanka lučenja progesterona (koji se luči isključivo nakon ovulacije) sluznica maternice - endometrij bubri te dolazi do obilnijeg krvarenja nakon kašnjenja od nekoliko tjedana.

sb34

24.10.2019. 11:00

Poštovani,
zahvaljujem na prethodnim odgovorima. Za pregled kod ginekologa moram čekati, te Vas molim da mi odgovorite još:
Budući da imam normalne cikluse, što se moglo poremetiti da sada menstruacija dođe tako prerano, nakon samo 19 dana?
Da li je normalno da takva preuranjena menstruacija bude drugačija od mojih uobičajenih? Temperatura se normalno smanjila na 36,4 kao i inače. Količina i boja je otprilike ista, no ova je trajala čak 1-2 dana duže, a inače je kratka - oko 3 dana. Bila je rjeđa, više vodenasta... Imam li razloga za brigu?

Ivo Balenović, dr. med.

24.10.2019. 12:05

Poštovana, došlo je do hormonskog disbalansa što se odrazilo na menstruacijski ciklus. Što je do toga dovelo teško je reći. Najčešći uzrok je psihičke prirode (stres). Osim stresa na menstrualni ciklus mogu utjecati i prehrana, pojačana fizička aktivnost, te promjena u tjelesnoj težini.