Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


svrab


Autor Poruka

Biljana

10.05.2002. 10:43

Vec duze vreme osecam u predelu stidnice i medjunozja izuzetno jak svrab pracen crvenilom i nekakvim osipom i pecenjem Na zadnjem gin.pregledu mi je receno da je u pitanju banalna vaginalna infekcija,i da nema potrebe za nekim posebnim lecenjem,no ja objektivno i dalje imam prilicno izrazene tegobe.Pretrage urina su u redu.Imate li savet sta da cinim dalje i postoji li nesto sto bih mogla koristiti da ublazim svrab i peckanje

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

11.05.2002. 18:39

Poštovana,
Sve ovisi o Vašoj životnoj dobi i nalazu mikrobakterioloških pretraga. Katkada smetnji slične Vama imaju žene u postmenopauzi kojima se ove tegobe javljaju zbog manjska ženskih spolnih hormona, te se može savjetovati primjena estrogenske kreme koja umanjuje intenzitet smetnji. Uvijekse treba isključiti postojanje infekcije kao uzroka subjektivnih tegoba, a to se može samo uratkom cervikalnih obrisaka i mikrobakteriološkom analizom.