Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Svrbež stidnice


Autor Poruka

Ajnat

21.11.2021. 12:25

Poštovani doktore, prirodnim putem rodila sam 15.9. ove godine. Nedugo nakon poroda zamijetila sam nekoliko bubuljica području stidnice, a njihov broj s vremenom se samo povećavao i svrbile su me sve jače. Kroz mjesec i pol dana svrbež je postao neizdrživ te mi je koža stidnice bila otečena (nakon što sam se počešala) i kvrgava od tih bubuljica, a nedugo zatim sam osjetila i otečene i bolne limfne čvorove na području prepona. Tada sam otišla kod ginekologa koji mi je, u nadi da će pomoći kako ne bih trebala prekidati dojenje, dao piti Klavocin i uz njega svaku drugu večer Rojazol vag preventivno, no nije znao o čemu je točno riječ.
Bubuljice i svrbež su ubrzo nestali, otečeni limfni čvorovi također. No danas, tjedan dana nakon posljednje tablete Klavocina primjećujem da se svrbež ponovno javlja (nema bubuljica za sad) a limfne čvorove mogu napipati, ali nisu bolni ni onako veliki.
Imate li Vi ideju što bi to moglo biti i kako da se riješim tog problema? Uistinu ne bih željela prekidati dojenje, a ni Klavocin nije najbolje sjeo na bebin ionako osjetljiv želudac.
P.S. Ne znam može li biti povezano, tijekom poroda malo sam popucala i zadobila 3 unutarnja šava. A iritaciju (neko zatezanje) osjećam skroz do tog dijela.
Kod gin sam napravila i PAPA test, no nalaz još nije gotov.

Unaprijed Vam hvala na odgovoru!
Lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

22.11.2021. 14:50

Poštovana, prema opisanom vjerojatno je u pitanju gljivična upala. Savjetujem neki od antimikotika (vaginalete i krema): Rojazol Plimycol, Vagisam myko kombi, Canesten... ako smetnje potraju možete uzeti kremu koja uz antimikotike sadrži blage kortikosteriode (Travocort)