Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Svrbez vanjskog spolovila


Autor Poruka

Luminus

21.11.2016. 01:30

Postovani, 4 dan menstruacije mi se javio jak svrbez na vanjskom spolovilu i na ulasku u rodnicu, namazala sam se canesten kremom i koristim ju vec nekoliko dana ali nije mi pomoglo, i dalje osjetim svrbez na ulasku u rodnicu. Bila sam prosli mjesec kod ginekologa i imala sam uredan papa test, gljivice niti ikakva balterija nije bila izolirana ali ginekolog mi je rekao da imam blagu upalu i dao mi polyginax. Je li moguce da upala nije prosla pa se zato javio svrbez? Dali da i dalje mazem sa canestenom ili da probam sa probioticima? Ili da idem ravno ginekologu, ne znam vise. Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.11.2016. 18:10

Probajte uzeti Plimycol vaginalete kroz tri večeri, Canesten kremu izvana uz probiotike. Pa ako ne bude bolje onda na pregled,.

Lana4pitanje

30.04.2022. 11:45

Poštovani,
već dva dana osjećam svrab intimne regije, sa spoljašnje strane. Druge simptome nisam primijetila, samo taj svrbež koji mi zaista smeta.
-Naime, posljednih nekoliko dana, nakon menstruacije, za intimnu higijenu sam koristila obični gel za tuširanje, a ne gel za intimno pranje. Da li bi to mogao biti uzrok? Spolni odnos nisam imala mjesec dana.
Šta biste mi preporučili, kako bih riješila problem?
Unaprijed hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

02.05.2022. 22:55

Poštovana, prema simptomima moguće da se radi o gljivičnoj upali. Savjetujem neku od antimikotičkih krema. Savjetujem i pregled.

KKay

18.05.2022. 22:00

Poštovani,

Pojavio mi se grudasti žuto zeleni iscjedak praćen svrbežom vanjskog dijela i peckanjem tokom mokrenja i spolnog odnosa. Pregledom kod ginekologa dobila sam Medazol tablete za rodnicu koje sam koristila 10 dana. Nakon toga sam imala menstruaciju koja je bila redovita i normalna kao do sada, no završetkom menstruacije opet mi se pojavio isti iscjedak praćen svrbežom i peckanjem te sam primjetila pucanje kože oko rodnice. Stoga me zanima što bi to moglo biti te postoje li neki lijekovi koje bi mogla dobiti bez recepta?

Ivo Balenović, dr. med.

20.05.2022. 15:35

Poštovana, vjerojatno se radi o gljivičnoj upali. Savjetujem neki od vaginalnih antimikotika + kremu (Canesten, Plimycol, Rojazol, Vagisan myko kombi...)