Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


terapija


Autor Poruka

Ivana

18.07.2002. 11:54

Na pregledu mi je postavljena dijagnoza: Colpitis, III grupa vag. sekreta. Terapija je bila Geonistin vag.i Doxiciklin 100 mg 2x1 (5 dana). Obzirom da se ova diajgnoza ponavlja drugi put u dva mjeseca, vjerujem da terapija nije odgovarajuca. Da li bi trebalo uraditi neke pretrage? Papa test radim svakih 6 mjeseci i do sada je bio uredan nalaz.Interesuje me zasto mi se ova infekcija stalno ponavlja i sta uraditi da se to sprijeci. Molim Vas za misljenje. Unapred hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

18.07.2002. 20:43

Poštovana,
Odgovor na Vaše pitanje nije moguće dati bez dopunskih pretraga koje podrazumijevaju cervikalni bris na klamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, aerobe i anaerobe, te po potrebi identifikaciju i tipizaciju humanog papiloma virusa. Papa test i određivanje grupe sekreta smatraju se nepouzdanim i nepreciznim metodama u slučaju postojanja opetovanih genitalnih infekcija.