Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Menstruacija


Autor Poruka

Sara

18.07.2002. 11:18

Poštovana,

Prije 3 mjeseca na brisu cerviksa izolirane su ureaplazma i streptokok grupe B, što je uspješno izliječeno hiramicinom te kremom Klimicin V.
Međutim, unatrag 3-4 mjeseca trajanje menstrualnog ciklusa je vrlo poremećeno. Naime, 3-4 dana prije nego što bi menstruacija trebala nastupiti pojavljuje se oskudno krvarenje. To je regulirano 3-mjesečnim uzimanjem Primolutnor tableta. Međutim kraj menstruacije je vrlo produžen, tj. nakon prestanka normalnog krvarenja koje traje 4 dana, ostaje vrlo oskudno ali dugotrajno krvarenje 6 dana (sluz sa tragovima krvi), za što je doktor prepisao Proginova tablete 2 puta dnevno, koje sam počela uzimati nakon 4. dana menstruacije. Međutim ne vidim nekog poboljašanja tj. 12-tog dana od početka menstuacije i dalje vidim tragove krvave sluzi. Molim Vas možete li mi reći što bi mogao biti uzrok tako produženim menstruacijama, unatoč uzimanja spomenutih lijekova?
Unaprijed hvala,
Sara

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

18.07.2002. 20:46

Poštovana,
Opisane tegobe nazivaju se disfunkcijskim krvarenjem, te se najčešće javljaju na početku ili na kraju reprodukcijske faze života žene. Ipak, osim endokrinoloških pretraga (hormonske analize) koju bi bilo neophodno učiniti u područnom medicinskom centru, savjetovala bih da se neizbježno isključi organski uzrok Vaših tgoba (miom, polip sluznice maternice, cista na jajniku i sl) tako da učinite ultrazvučni pregled metodom obojenog doplera.