Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoca


Autor Poruka

antonija

26.07.2001. 20:26

recite mi molim vas ima li ikakve sanse da sam zatrudnila nakon odnosa koji je zapoceo bez kondoma,ali ga je moj partner stavio negdje u sredini i puno prije ejakulacije.mjesecnica mi kasni 2 dana pa sam strasno zabrinuta.molim vas hitan odgovor.unaprijed zahvaljujem.
PS odnos sam imala 2 dana prije predvidene mjesecnice,dakle u dijelu ciklusa u kojem bi trebala biti neplodna......

Doc. dr. S. Kupešić

18.08.2001. 14:54

Poštovana gospođice Antonija,
Ispričavam se što moj odgovor vjerojatno stiže prekasno, ali nisam bila u mogućnosti odgovoriti na Vaš upit zbog mog odsustva. Nadam se da je mjesečnica nastupila, jer doista je rijetko da trudnoća nastupi u vrijeme očekivanog menstruacijskog krvarenja (+/- 2 dana), svakako uz preduvjet da imate redovita menstruacijska krvarenja. Ipak, treba biti oprezan s korišenjem mehaničke zaštite (kondomi), te ih svakako treba upotrebljavati od samog početka snošaja.
Kako ne bi dolazilo do sličnih neugodnih isčekivanja i nepotrebnog stresa te ukoliko imate stalnog partnera bilo bi uputno ukoliko bi se odlučili za sigurniju metodu zaštite od kondoma.